Guide til lys / lysvejledning

Vi vil i det følgende gennemgå en vejledning til, hvordan du får det rigtig lys og derfor går udenom de kendte fejl når det gælder belysning i hjemmets indretning.

Opnå det rigtige lys:

Det er utrolig, hvad lys kan gøre, det kan ændre et rums udtryk. Og derfor er det også med til gøre et rum rart at være i. En god fingerregel inden du du vælger lyskilde er, tænk over, hvilken stemning du ønsker at skabe i det pågældende rum.  Og herefter finder den rette lyskilde til det formål.

Lystricks:

Der findes en masse lystricks, hvis du ønsker at ændre rummets stemning.

Måske ønsker du at åbne rummet op skabe rummelighed. Her kan du med fordel male loftet hvidt og monterer uplights langs væggen. På den måde vil rummet syne højere.

Ønsker du en intim og mere hyggelig atmosfære skal du vælge mørke farvetoner til vægge og din lyskilder skal primært være med et varmere lys. Udover lyskilden kan du også tænke over de materialer og farver du indretter dig med, gulv, vægge, og lofter. Indretter du dig primært med mørke farver vil de automatisk sluge mere lys og du vil derfor have behov for stærkere lys end, hvis du indretter dig med lyse farver og lette materialer.
Men som hovedregel for en harmonisk indretning, er at du skal sørge for at blade forskellige lyskilder og lampetyper, så din belysning er varieret, hvor du kan forsøge både at bruge varme og kolde lyskilder, indtil du finder det udtryk du synes passer til dit rum og indretning.