MENU LUK
Håndværket bag de Italienske Murano lamper

Håndværket bag Murano glas

Hvad er Murano Glas? Er det lavet af glas på et specielt sted? Eller lavet ved hjælp af specielle teknikker?

Det er faktisk begge dele. Murano glas kan være mange ting, forskellige stilarter og udformning men fælles for det hele er at Murano glas produceres af maestros i og omkring Murano.

Murano’s specielle glasblæsningsproces er over tusind år gammel, efter at den er blevet opdaget af de lokale kunsthåndværkere fra det gamle romerske glasvarer i slutningen af ​​det første årtusinde og kontinuerligt udviklet og forbedret siden da. Dette glas er fremstillet af silica, soda, kalk og kalium smeltet sammen i en speciel ovn ved en temperatur på 1500° C for at nå en flydende tilstand.

Meget tynde lag ægte guld eller sterlingsølv sættes ofte til glasblandingen (også kendt som bladguld eller sølv) sammen med forskellige mineraler for at give dets levende farver og design. F.eks. Bruges kobber til Avventurina minerallignende gnister, der tilsættes zink til hvid farve, kobolt til blå, mangan til violet, guld til rød. Den resulterende flydende glasblanding blæses derefter mundblæst og / eller håndlaves af glasproducenter i en række detaljerede trin under anvendelse af specielle teknikker, såsom Millefiori, Sommerso, Reticello, Filligrana, Bullicante og mange andre.

Glasfabrikanten bruger kun basale værktøjer til at forme, polere og perfektionere glasset. De fleste af disse værktøjer er udviklet i middelalderen, og både værktøjerne og glasblæsningsprocessen ændrede sig lidt siden da. Denne metode til glasfremstilling resulterer i unikke kreationer med rig på farve og smukke mønstre og former, som er ægte kunstværker. Af denne grund kaldes high-end Murano Glass kunstglas, glasset fremstillet ikke kun af håndværkere, men af ​​kunstnere af glasfremstilling, kaldet maestros på italiensk. Selvom der også er skabt smukt glas og krystal andre steder i verden, har intet af det glas, der stadig produceres, en så rig historie og så meget kunstnerisk værdi som Murano glas.

Mundblæst Murano glas

Har du et spørgsmål